Your browser does not support CSS. If images appear below, please disregard them.
Login

mkcihooligans

Skip to content

• Arcade
  • FAQ Register

Welcome
    Dobrodošli na <strong>mkcihooligans</strong>.

Trenutno pregledavate forum kao gost, što znači da su vam neki dijelovi foruma skriveni, te nemate pristupa funkcijama foruma. Registrirajte se klikom <a href="/profile.php?mode=register">ovdje</a>!

Zanimljivosti!!!

Forum posvećen najbržem sportu...

Moderators: mkcihooligans, Moderatori

Zanimljivosti!!!

Postby mkcihooligans on Fri May 23, 2008 9:30 am

Sir Frank Williams, suosnivač i upravitelj Williams F1 tima, ovog vikenda u Monaku slavi svoj 600-ti nastup na Grand Prixu tijekom svoje 40-godišnje karijere u Formuli 1.

"Kao što bi većina ljudi očekivala, dostizanje 600-tog Grand Prixa za mene znači veoma malo!" - izjavio je Williams. "Moram priznati da sam, ipak, tijekom ovih 40 godina utrkivanja imao neke sjajne trenutke, ali i trenutke velike žalosti. Međutim, većinom se radilo o prijatnom iskustvu.

Da sam 40 godina mlađi, ponovno bih odabrao isti put kojim sam danas stigao ovdje."

Prva F1 utrka za Sir Franka Williamsa bila je V.N. Španjolske na Montjuic Parku 1969. godine. Williams se na toj utrci pojavio kao novi vlasnik Brabham F1 tima, a za volanom BT26 bolida bio je njegov prijatelj Piers Courage. Unatoč odustajanju zbog problema s motorom, spomenuti dvojac je te iste godine dvaput stigao do drugog mjesta na pobjedničkom postolju - u Monaku na ulicama Monte Carla i u SAD-u na Watkins Glenu.

Tijekom protekla četiri desetljeća, Sir Frank Williams osvojio je 113 utrka, sedam vozačkih i devet konstruktorskih naslova prvaka. Usto, Williams je u mnogo navrata bio primatelj prestižnih nagrada, uključujući dvije kraljičine nagrade za izvoz, francusko odličje Legion D’Honneur, kojim se rijetko nagrađuju stranci, te najprestižnije britansko odličje - titulu viteza.
    ANTONIO PUERTA R.I.P.
    mkcihooligans
    Site Admin
    Site Admin

Return to Formula1